Mi alapján válasszak vörös fény lámpát-melyik nekem az ideális?

 

Szerző: Jakobsen Anita

A megfelelő vörös fény lámpa kiválasztása előtt azt kell eldöntenünk mit szeretnénk a vörös fényterápiával elérni?

Továbbá érdemes mérlegelni mennyit szeretnénk költeni egy panelre. Fontos figyelembe venni azt a szempontot, hogy szinte egy életre vásárolunk egy olyan készüléket, amely, amennyiben egy nagy panel mellett döntünk segítségünkre lehet számos területen, használva a természetes fény hatásait. Jót tesz a hangulatunknak, alvásunknak, ízületeinknek és jó az izmainknak is. Feltölt, ellazít, lendületet ad a mindennapokhoz. Wellness a bőrnek, wellness a testnek / léleknek, segít a fiatalos életérzés megélésében. Isteni vörös fény fürdővel kezdeni a napokat!

A JakobsenRED 5 fényspektrumos vörös fény lámpák reggeli 10 perces használata csak úgy, mint a napsütés feltölti az egész szervezetünk! Egyéb vörös fény lámpa márkák használati ideje eltérő, akár napi 30-60 percet is szükséges alkalmazni őket, gyengébb teljesítményük, csupán 2 fényhullámhossz kibocsátásuk miatt. Fontos kiemelni, hogy a vörös fényterápia nem helyettesíti a természetes fényt. A napfény minden embernek elengedhetetlenül fontos az életfunkcióihoz.

Ha belegondolunk, őseinknek nem volt mesterséges világításuk. A civilizáció évezredeken át a napfény körül forgott, és számos vallás a napot minden élet forrásaként tisztelte. Napjainkban sajnos a megváltozott munka- és életmódunk miatt nagymértékben függünk a mesterséges kék fénytől – fizikai és pszichológiai egészségünk rovására.

A természetes fénynek való kitettség segít a szervezetünknek D-vitamint termelni, javítja a cirkadián ritmust és az alvási szokásokat, segít összpontosítani, feltölt energiával, és még boldogabbá is tesz minket. Ennek a létfontosságú erőforrásnak a megfelelő mennyiségű bevitele kulcsfontosságú a fizikai és pszichológiai jólétünk szempontjából. A kutatások szerint azonban életünk közel 90%-át zárt térben töltjük, nem jutunk elegendő természetes fényhez, mely negatív hatással van szervezetünkre. A vörös fény kiváló alternatíva lehet, amennyiben nincs elegendő időnk a napon tölteni. Továbbá úgy tűnik kiválóan alkalmazható a nap hiányából adódó állapotok kiegyensúlyozására.

A napfénnyel ellentétben a vörös fény nem tartalmaz káros UV sugarakat. Ezzel semmi esetre sem azt szeretném sugallani, hogy kerüljük a napot, sőt töltsünk minél több időt a természetes fényben! Viszont egy fontos információ az érzékeny bőrű, szeplős, sok anyajeggyel rendelkező embereknek. A vörös fény terápiánál nem kell aggódniuk a káros UV sugárzás miatt.

De térjünk vissza, ahhoz, hogy milyen szempont szerint válasszunk vörös fény terápiás eszközt?

elsősorban Határozzuk meg a konkrét igényeinket 

Amennyiben célzott alkalmazást szeretnénk, kellemetlen érzést adó, megterhelt testfelülete szeretnénk megvilágítani, elegendő egy kisebb lámpa. Amennyiben nagy területet érintő használatra szeretnénk teljes potenciájában kihasználni a vörös és közeli infravörös fény általános jótékony hatásait, vagy sportoláshoz használnánk, akkor nagyobb panelekben érdemes gondolkodni.

A szempontok átgondolására, meghatározása segít leszűkíteni a választást.

Miközben a vörös fény terápiával kapcsolatos céljainkon gondolkodunk érdemes elolvasni lehetséges pozitív hatásait.

Ha egy kisebb, területet, lokálisan szeretnénk megvilágítani, például az arcunk, a dekoltázsunk, egy fáradt izmot vagy megterhelt térdet, egy kisebb vörös fény lámpa ideális lehet, mint a JakobsenRED mini szériáink közül, melyeket asztali használatra tervezetünk. Különös előnyük, hogy kompakt méretüknél, pehely súlyuknál fogva, némelyik kevesebb, mint 1 kg, hordozhatók is. Így utazáshoz is könnyen magával viheti őket.

Annak ellenére, hogy egy kis méretű vörös fény lámpát is lehet nagyobb testrészeken használni, ez meglehetősen hosszadalmas megvilágítást eredményez.  Ahhoz, hogy hatékonyan elérjük az összes alkalmazni kívánt területet, vörös fény lámpánk többször át kell helyeznünk egyik testrészről a másikra-ez bizony időigényes. De megoldható! 

Amennyiben egy általános jó életérzést szeretnénk elérni, megtapasztalni a vörös fény egész szervezetre gyakorolt jótékony hatását, de anyagilag nem engedhetünk meg magunknak egy igazán nagy panelt, ideális választás a közepes méretű JakobsenRED Phoenix MAX 150-es, vagy a szerényebb árkategóriajú JakobsenRED 120-as JakobsenRED Phoenix 180-as készülék. Majdnem befedik a test felét-az abszolút arany középút.

Otthonra az ideális készülék igényes használóknak, biohackerek és sportolók számára is,  mellyel már nagy testfelületet tudunk megvilágítani az a JakobsenRED PhoenixMAX 240-es vagy szerényebb árfekvésű JakobsenRED Phoenix 240-es panel. A test nagy részét képes megvilágítani egy ülés alatt. Használhatjuk például a nagyobb izomterületek vagy kellemetlen érzetet adó, megerőltetett testrészek, izületek megvilágítására. Átfogóan egy ekkora panellel már a teljes vörös fény élményt megtapasztaljuk folyamatos használat mellett jót tesz az alvásnak, hangulatunknak, ellazít, feltölt-akárcsak a napfény. Mindezt napi 10 perces használattal!

És nem utolsó sorban a JakobsenRED csúcsmodelljei a maximálistáknak a maximális vörös fény élmény elérése érdekében a JakobsenRED Phoenix MAX 300 és az életnagyságú JakobsenRED Phoenix MAX 2000

E két lámpa a legjobb választás aktív sportolók vagy a legigényesebb vásárlók, biohackerek számára, akik maximális eredményeket szeretnének elérni. Továbbá fitnesz központokban, fizioterápiás stúdiókban, wellness részlegekbe ajánljuk őket exkluzivitásuk, méretük intenzitásuk alapján.

Amit a vörös fény lámpákról tudni kell

A vörös fényezés semmilyen állapotot nem gyógyít meg, de sok esetben a segítségünkre lehet. Valójában egy eszméletlen jó biohacking eszköz, mely használva a fény természetes jótékony hatásait kedvezően hathat az egész szervezetünkre.

Ellenben tudnunk kell, hogy nincs két egyforma szervezet. Mint, ahogy napfényre, vagy akár gyógyszerekre, alternatív terápiákra egyénenként máshogy reagálunk, a vörös fény hatása is eltérő lehet mindenkinél. Hatása nagyban függ az egyén életmódjától, egészségi állapotától.

A vörös fényterápia nem csodaszer, csak folyamatos, állandó alkalmazásával, érünk el eredményeket, melyek a használat abbahagyásakor fokozatosan el is múlnak – hiszen megszűnik a stimuláció: a vörös fény nem gyógyít. Akárcsak a napfény doppingol: feldob, feltölt, energiát ad, megnyugtat, frissít, kiegyensúlyoz..

Egyes kutatások szerint:

A vörös fény körülbelül 4-5 milliméterig képes hatolni, optimális hullámhosszai 630 nm , 660 nm és még néhány vörös fény modellben megtalálható a 670-es nanométer is.

A közeli infravörös fény hosszabb hullámhossz, jóval mélyebbre képes behatolni a szervezetbe, egészen mélyszövetekig, izmokig is eljut. A legeredményesebb hullámhossza a 810-es nanométer csak a legmodernebb vörös fény terápiás lámpákban található meg, mint cégünk lámpái. További hullámhosszai a már jól bevált 830 nm és 850 nm.

A vörös és a NIR, közeli infravörös hullámhosszok közötti választás tekintetében a válasz az, hogy olyan panelt vásároljunk, amely mindkettő fényt biztosítja, és minnél több fényhullámhosszt képes kibocsátani. A minimálisan 2 fényspektrumra, a 660 nanométerre és a 850 nm-re támaszkodó panelek ma már a múlté. Lényegesen olcsón hozzá lehet jutni ezekhez a modellekhez, ezek voltak a legelső 15 évvel ezelőtt létrehozott vörös fény lámpák, hatalmas piros kapcsolókkal. A mai amerikai piacvezető vörös fény cégek, akárcsak cégünk, kivétel nélkül kizárólag multi hullámhosszas 5 fényhullámhosszt kibocsátó vörös fény lámpákat forgalmaznak. Maximális eredmények ezekkel a lámpákkal elérhetők, miután minden egyes hullámhossz más mélységebe hatol a szerbezetbe és más jótékony hatással rendelkezik. Igy minél több hullámhossz kibocsátására képes egy vörös fény lámpa, annál hatékonyabb. Úgy képzeljük el, mint egy zenekart, mikor több hangszer játszik együtt: felemelő érzés. Ezek a modern modellek már mind digitális, a legmodernebbek már LCD kijelzővel vannak felszerelve, melyen állítható a fényerősség egyedi érzékenységhez, lehetőség van a fény választásra, pulzáló módra kapcsolásra, külön kapcsolható a vörös és az infravörös fény, illetve időzítő funkcióval rendelkeznek. Ezek a jövő vörös fény lámpái!

A korszerű, legmodernebb panelek már kivétel nélkül mind 4-5 fényhullámhossz kibocsátására képesek és teljesítménysűrűségük 130-180 mW/ cm2 között van. Sajnos nagyon ritka ez a színvonal még Európában is, nemhogy hazánkban.

Cégünk JakobsenRED Phoenix MAX vörös fény lámpái kuriózumnak számítanak az Európai vörös fény piacon. A klinikai kutatások alapján a legjobban bevált terápiás hullámhosszakból Európában egyedülállóan 5 kibocsátására képesek. A 630 nm és a 660 nanométeres vörös, illetve a  830 nm és 850 nm mellet a ritkaság számba menő, a legtöbbet kutatott, 810 nanométeres közeli infravörös fényhosszakat együttesen tartalmazzák, hatalmas teljesítménysűrűséggel, színes LCD kijelzővel, állítható fényerővel, fényválasztással, távirányítóval.

Ha öt hullámhosszúságú (630 nm, 660 nm, 810 nm, 830 nm és 850 nm) fényt világítunk a testünket egyszerre, valami egészen hihetetlen dolog történik: a hosszabb hullámhosszúak felerősítik a rövidebb hullámhosszúak hatását. Igy még mélyebb a behatolás, elérve ezzel az abszolút maximális eredményt, amit egy vörös fény terápiás lámpa kifejthet a szervezetre.

JakobsenRED a Legjobb Önmaga

 

« Vissza az előző oldalra

 

LEGÚJABB BLOG BEJEGYZÉSEK

BÁRMILYEN FELMERÜLŐ KÉRDÉS ESETÉN
KERESSEN MINKET BIZALOMMAL!

Elérhetőségeink:

Telefonos ügyfélszolgálat - Hétfő-péntek: 9.00-12.00-ig valamint 15.00-18.00 óráig!
Telefon: 06 70 572 55 19 | E-mail: info@vorosfeny.hu

 

JAKOBSENRED PHOENIX TERMÉKEK

Vörös Fény terápia plusz

JakobsenRED csúcs paneljei. Világszinten ritkaság, Európában egyedülállóan 5 hullámhosszal, köztük a 810-es nanométerrel!

TOVÁBB >>

 

Mi alapján válasszak fényterápiás panelt, melyik nekem az ideális?
Tovább olvasok >>


JAKOBSENRED VÖRÖS FÉNY LÁMPÁK

JAKOBSENRED vörös fény csúcs panelek

Az oldalon található információk nem szolgálnak diagnózis felállítására, sem a JakobsenRED termékek hatékonyságának bizonyítására, nem helyettesítik az orvossal való személyes konzultációt, sem az orvosi segítségnyújtást. Oldalunk írásai továbbá nem orvosi tanácsként íródtak, sem betegségek megelőzésére – kizárólag a vörös fény hatásainak/ feltételezett hatásainak bemutatása céljából információként szolgál a weboldal tartalma.

 

Vörös Fény Terápia | Motor: WP | Sablon: Netstilus | Kinézet: K@tilla | Tartalom: Jakobsen Anita Jakobsen Biohacking Kft.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldal „cookie”-kat (sütiket) használ. Fontos azonban tudni, hogy ezek semmilyen adatot nem tárolnak illetve küldenek az oldal látogatóiról vagy böngészési szokásairól, csak is az oldal használatát segítik. Weboldalunk használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Ha mégsem szeretné akkor az internetböngésző beállításainak megváltoztatásával a sütik küldése letiltható!

Sitemap | Oldaltérkép | Terméktérkép | Bejegyzéstérkép

2022 - 2023 © Vörös Fény Terápia

0
    A KOSÁR TARTALMA
    A kosár jelenleg üres!Vásárlás megkezdése