Mi alapján válasszak vörös fényterápiás lámpát-melyik nekem az ideális?

 

Szerző: Jakobsen Anita

A megfelelő vörös fényterápiás lámpa kiválasztása előtt mindenekelőtt azt kell eldöntenünk mit szeretnénk a vörös fény lámpánkkal elérni?

Továbbá érdemes mérlegelni mennyit szeretnénk költeni egy panelre. Fontos figyelembe venni azt a szempontot, hogy szinte egy életre vásárolunk lámpát. Érdemes egy prémium minőségű, multihullámhosszas (5-6-7 spektrum) fél vagy a teljes test megvilágítására alkalmas vörös fény lámpát választanunk, mely segítségünkre lehet számos területen, használva a természetes fény pozitív hatásait. A vörös fény köztudottan jót tesz a hangulatunknak, alvásunknak, stressztűrőképességünknek. Emellett jó az ízületeinknek, az izmainknak és szöveteinknek is. Feltölt, ellazít, lendületet ad a mindennapokhoz. Valóban wellness a tudatnak, a testnek, a bőrnek és a léleknek, segít a fiatalos életérzés megélésében. Nem hiányozhat egyetlen tudatos életmódot élő ember eszköztárából sem és már 0% THM-es áruhitelre elérhető weboldalunkon minden termékünk. Isteni vörös fény fürdővel kezdeni a napokat!

JakobsenRED 5-6 fényspektrumos vörös fény lámpáink reggeli 10-15 perces használata csak úgy, mint a napsütés feltölti az egész szervezetünk! Egyéb vörös fény lámpa márkák használati ideje ettől eltérő lehet, mindig kövessük a gyártó ajánlásait. Egy gyengébb teljesítményű, régi típusú 2 fényhullámhosszas lámpát akár napi 30-60 percet is szükséges alkalmazni a kívánt hatás elérése érdekében. Lehetőség szerint kerüljük a nevenincs ,kétes forrásból származó lámpák vásárlását. Fontos azonban kiemelni, hogy a vörös fényterápia nem helyettesíti a természetes fényt. A napfény minden embernek elengedhetetlenül fontos az életfunkcióihoz.

Ha belegondolunk, őseinknek nem volt mesterséges világításuk. A civilizáció évezredeken át a napfény körül forgott, és számos vallás a napot minden élet forrásaként tisztelte. Napjainkban sajnos a megváltozott munka- és életmódunk miatt nagymértékben függünk a mesterséges kék fénytől – fizikai és pszichológiai egészségünk rovására. A vörös fény segítségünkre lehet a kék fény szervezetünkre gyakorolt negatív hatásainak ellensúlyozásában. Már akár egy pehelysúlyú, hordozható asztali kis lámpa is jó célt szolgálhat.

Nem titok, hogy a természetes fénynek való kitettség segít a szervezetünknek D-vitamint termelni, javítja a cirkadián ritmust és az alvási szokásokat, segít összpontosítani, feltölt energiával, és még boldogabbá is tesz minket. Ennek a létfontosságú erőforrásnak a megfelelő mennyiségű bevitele kulcsfontosságú a fizikai és pszichológiai jólétünk szempontjából. A kutatások szerint azonban életünk közel 90%-át zárt térben töltjük, nem jutunk elegendő természetes fényhez, mely negatív hatással van az egész szervezetünkre. Tekintsünk a fényre, mint egyfajta tálpálékra, mely nélkül egyszerűen nem funkcionálunk harmonikusan. Amennyiben nincs lehetőségünk elegendő időt tölteni a Napon, a vörös fény kiváló alternatíva lehet. Emellett úgy tűnik kiválóan alkalmazható a Nap hiányából adódó bizonyos állapotok kiegyensúlyozására.

A napfénnyel ellentétben a vörös fény nem tartalmaz káros UV sugarakat. Ezzel semmi esetre sem szeretném azt sugallani, hogy kerüljük a napot, sőt töltsünk minél több időt a természetes fényben! Viszont egy fontos információ az érzékeny bőrű, szeplős, sok anyajeggyel rendelkező embereknek. A vörös fényterápiánál nem kell aggódniuk a káros UV sugárzás miatt.

De térjünk vissza, ahhoz, hogy milyen szempont szerint válasszunk vörös fény terápiás eszközt?

elsősorban Határozzuk meg a konkrét igényeinket 

Vörös fényterápiás lámpánk többféle méretben kaphatóak. Az egészen pici kis kézben tartható lámpától az életnagységú modellekig. A kisebb lámpák lokális, úgynevezett célzott megvilágításra alkalmasak, mikor egy bizonyos testfelületet szeretnék mevilágitani vele. Illetve vannak a fél vagy teljes testet lefedő vörös fény panelek. Amennyiben célzott alkalmazást szeretnénk, kellemetlen érzést adó, megterhelt testfelületet szeretnénk megvilágítani, elegendő egy kisebb lámpa. Amennyiben nagy területet érintő használatra szeretnénk teljes potenciájában kihasználni a vörös és közeli infravörös fény általános jótékony hatásait, vagy sportoláshoz használnánk, akkor nagyobb panelekben érdemes gondolkodni.

A szempontok átgondolására, meghatározása segít leszűkíteni a választást.

Ha egy kisebb, területet, lokálisan szeretnénk megvilágítani, például az arcunk, a dekoltázsunk, egy fáradt izmot vagy megterhelt térdet, egy kisebb vörös fény lámpa ideális lehet, a JakobsenRED mini szériáink közül, melyeket asztali használatra tervezetünk. Különös előnyük, hogy kompakt méretük, pehely súlyuknál fogva ( némelyik kevesebb, mint 1 kg ) hordozhatók is. Így irodájába, akár utazáshoz is könnyen magával viheti őket.

Annak ellenére, hogy egy kis méretű vörös fény lámpát is lehet nagyobb testrészeken használni, ez meglehetősen hosszadalmas megvilágítást eredményez.  Ahhoz, hogy hatékonyan elérjük az összes alkalmazni kívánt területet, vörös fény lámpánk többször át kell helyeznünk egyik testrészről a másikra-ez bizony időigényes. De megoldható! 

Amennyiben egy általános jó életérzést szeretnénk elérni, megtapasztalni a vörös fény egész szervezetre gyakorolt jótékony hatását, de anyagilag nem engedhetünk meg magunknak egy igazán nagy panelt, ideális választás a közepes méretű JakobsenRED Phoenix MAX 150-es, JakobsenRED MAX BIO 150 -es, vagy a szerényebb árkategóriajú JakobsenRED 120-as JakobsenRED Phoenix 180-as készülék. Majdnem befedik a test felét-az abszolút arany középút.

Otthonra az ideális készülék igényes használóknak, biohackerek és sportolók számára is, mellyel már nagy testfelületet tudunk megvilágítani az a JakobsenRED PhoenixMAX 240-es, a JakobsenRED Phoenix MAX BIO 200as vagy szerényebb árfekvésű JakobsenRED Phoenix 240-es panel. A test nagy részét képes megvilágítani egy ülés alatt. Használhatjuk például a nagyobb izomterületek vagy kellemetlen érzetet adó, megerőltetett testrészek, ízületek megvilágítására. Átfogóan egy ekkora panellel már a teljes vörös fény élményt megtapasztaljuk folyamatos használat mellett jót tesz az alvásnak, hangulatunknak, ellazít, feltölt-akárcsak a napfény. Mindezt napi 10 -20 perces használattal!

És nem utolsó sorban a JakobsenRED csúcsmodelljei a maximálistáknak a maximális vörös fény élmény elérése érdekében a JakobsenRED Phoenix MAX 300, a JakobsenRED Phoenix MAX BIO 300 és az életnagyságú, üzleti célra tervezett, de akár otthonába is könnyedén falra szerelhető JakobsenRED Phoenix MAX BIO 2400-as modellünk.

E három lámpa a legjobb választás aktív sportolók vagy a legigényesebb vásárlók, biohackerek, wellness /fitness részlegek, masszőrök számára, akik maximális vörös fény élményt kívánnak elérni, szolgáltatni vendégeiknek. MAX BIO távvezérlésű motorikus állványunkra építhetőek a MAX BIO panelek, melyet a maximális kényelem elérésének szempontjával terveztünk, abszolút luxus megoldást kínálva a legszofisztikáltabb vásárlóinknak.

mi a különbség az egyes jakobsenred lámpák között

A legnagyobb különbség JakobsenRED vörös fényterápiás lámpáink között az szériák vezérélése, a teljesítménysűrűség, azaz a panel intenzitása, a paneleken használt LED-ek mennyisége, mérete, és a spektrumok száma. Legtöbb panelünk 6 hullámhosszal működik, de van már, rendelhető, 7 spektrumos változata legújabb szériánknak a MAX BIO paneleknek. Phoenix modelljeink egyszerűbb, de igen modern digitális vezérléssel, 5-6 hullámhosszal, tökéletes fényerősséggel rendelkeznek, ideálisak otthoni használatra. Phoenix MAX szériánk már egy élvonalbeli LCD vezérléssel felszerelt, ahol állítható külön-külön a vörös és közeli infravörös fény erőssége egyedi igényekre szabhatóságot biztosítva ezáltal a megvilágításra, mely kimondottan előnyös érzékeny bőrűeknek, gyermekes családba, vagy, ahol idősek is használják a lámpát. Több panel összekapcsolásának lehetőségét kínálja, mellyel saját méretű vörös fény panel összeállítást hozhat létre. A képen egy MAX 150-es lámpát látunk összekapcsolva egy MAX 300-as panellel, ezáltal szinte életnagyságú méretet kapunk. MAX szériánk már távirányító kényelmével is működtethető.

Legújabb sorozatunk a Phoenix MAX BIO lámpáival egy teljesen új dimenziót nyitottunk meg az europai vörös fény világában kék fény kibocsátási képességüknél fogva, melyet az amerikai vörös fény óriások legnagyobbjai is csak nemrégen kezdtek el bevezetni. E szériánk biztosítja MAX modelljeink minden luxusát. Az 5 -6 hullámhossz mellé egy 480 nanométeres kék fény építettünk be, mely segíti a vöröset a test ritmusának szabályozásában, a NAP fényének imitálásában. De nem pótlásában! Hiszen tudjuk, hogy Napunk is multispektrális, tartalmaz vörös, és kék fényeket is.

MAX BIO lámpáink már JakobsenRED applikációról is vezérelhetők, még nagyobb kényelmet, luxust biztosítva a legigényesebb vásárlóknak. Ahogy növeli a lámpák méretét, vagy saját több panelből álló konstrukcióját, úgy növeli a test vörös fény lefedettséget, a teljesítményt és az eredményeket. Az Ön által választott vörösfény lámpa méret /modell / konstrukció teljes mértékben Öntől, az Ön költségvetésétől és a kívánt teljesítményszinttől függ.

Amit a vörös fény lámpákról tudni kell

A vörös fényezés semmilyen állapotot nem gyógyít meg, de sok esetben a segítségünkre lehet. Valójában egy eszméletlen jó biohacking eszköz, mely használva a fény természetes jótékony hatásait kedvezően hathat az egész szervezetünkre.

Ellenben tudnunk kell, hogy nincs két egyforma szervezet. Mint, ahogy napfényre, vagy akár gyógyszerekre, alternatív terápiákra egyénenként máshogy reagálunk, a vörös fény hatása is eltérő lehet mindenkinél. Hatása nagyban függ az egyén életmódjától, egészségi állapotától.

A vörös fényterápia nem csodaszer, csak folyamatos, állandó alkalmazásával, érünk el eredményeket, melyek a használat abbahagyásakor fokozatosan el is múlnak – hiszen megszűnik a stimuláció. A vörös fény semmilyen állapotot nem gyógyít, hanem a napfényhez hasonlóan doppingol: feldob, feltölt, energiát ad, megnyugtat, frissít, kiegyensúlyoz. Jót tesz az alvásnak, hangulatnak, ízületnek, izmoknak, szöveteknek. Hektikus életünkben, naphosszat kék fényben monitorok elött ülve, csekély időt töltve a természetes fényben, a legjobb, amit magunkért tehetünk, az a vörös fényezés beiktatása napi rutinunkba, amennyiben nincs elegendő időnk a természetes fényben tölteni.

A napfény létfontosságú minden élőlény számára, elsősorban próbáljunk a lehető legtöbb időt főként napkeltekor és napnyugtakor napon lenni. Ekkor bocsátja ki a legtöbb vörös fényt, káros UV sugárzás nélkül.

Egy 2014-ben közzétett svéd tanulmány, 29 518 svéd nő napozási szokásait követte 20 éven keresztül, ahol azt vizsgálták, hogy milyen hatással van a teljes elhalálozási arányra, ha valaki kerüli a napot. A nőket 1990 és 1992 között vették fel, és a vizsgálat kezdetekor 25-64 évesek voltak.

A kutatás eredménye:  a legkevesebb napozásnak kitett nőknél kétszer magasabb volt a halálozási arány, mint a legtöbb napozásnak kitett nőknél!

Különböző olcsó weboldalakról való beszerzése ezeknek a lámpáknak igencsak kockázatos, mint az Aliexpress, vagy a Fruugo. Sokszor már a hosszú szállítás során sérülten érkeznek, visszaküldése szinte drágább, mint maga a lámpa, ha egyáltalán kapunk garanciát.

JakobsenRED lámpáink megfelelnek a legmagasabb biztonsági követelményelnek. Az európai forgalmazáshoz szükséges termékbiztonsági dokumentációnkat véleményeztettük az illetékes hatóságokkal. Termékeink CE jelölése jogszerű, megfelelnek az EU LVD, ROHS, EMC irányelveinek. Mindemellett ár függvényében a magyar garancia szályzata szerint 1-3 év garanciával rendelkeznek. Ezenfelül 60 napos elégedettségi garanciával is. Ami azt jelenti, hogy, amennyiben nem elégedett a termékkel ez idő alatt vissza tudja küldeni és pénzét visszatérítjük.

Cégünk JakobsenRED Phoenix MAX vörös fény lámpái kuriózumnak számítanak az európai vörös fény piacon. A legjobban bevált terápiás hullámhosszakból Európában ritkaságaszámba menően 6-7 hullámhossz kibocsátására képesek. A 630 nm és a 660 és 670 nanométeres vörös, illetve a  830 nm és 850 nm mellet vörös fény szakértők által a legeredményesebbnek tartott 810 nanométeres közeli infravörös fényhosszat is tartalmazzák, ezen spektrumokat együttesen használják MAX lámpáink. Kíváló teljesítménysűrűséggel, színes LCD kijelzővel, állítható fényerővel, fényválasztással, távirányítóval.

Ha hat hullámhosszúságú (630 nm, 660 nm, 810 nm, 830 nm és 850 nm) fényt világítunk a testünket egyszerre, valami egészen hihetetlen dolog történik: a hosszabb hullámhosszúak felerősítik a rövidebb hullámhosszúak hatását. Igy még mélyebb a behatolás, elérve ezzel az abszolút maximális eredményt, amit egy vörös fény terápiás lámpa kifejthet a szervezetre.

JakobsenRED a Legjobb Önmaga

 

« Vissza az előző oldalra

 

LEGÚJABB BLOG BEJEGYZÉSEK

JakobsenRED-ben számos ismert személyiség bízik,
akik csúcsminőségű wellness megoldásokat keresnek.

TOVÁBBI RÉSZLETEK

BÁRMILYEN FELMERÜLŐ KÉRDÉS ESETÉN
KERESSEN MINKET BIZALOMMAL!

Elérhetőségeink:

Telefonos ügyfélszolgálat - Hétfő-péntek: 9.00-12.00-ig valamint 15.00-18.00 óráig!
Telefon: 00 36 70 572 55 19 | E-mail: info@vorosfeny.hu

 

JAKOBSENRED TERMÉKEK

JakobsenRED csúcs paneljei. Világszinten ritkaság, Európában egyedülállóan 6 hullámhosszal, köztük a 810-es nanométerrel!

TOVÁBB >>

 

Mi alapján válasszak fényterápiás panelt, melyik nekem az ideális?
Tovább olvasok >>


JAKOBSENRED VÖRÖS FÉNY LÁMPÁK

Az oldalon található információk nem szolgálnak diagnózis felállítására, sem a JakobsenRED termékek hatékonyságának bizonyítására, nem helyettesítik az orvossal való személyes konzultációt, sem az orvosi segítségnyújtást. Oldalunk írásai továbbá nem orvosi tanácsként íródtak, sem betegségek megelőzésére – kizárólag a vörös fény hatásainak/ feltételezett hatásainak bemutatása céljából információként szolgál a weboldal tartalma.

 

Vörös Fény Terápia | Motor: WP | Sablon: Netstilus | Kinézet: K@tilla | Tartalom: Jakobsen Anita Jakobsen Biohacking Kft.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldal „cookie”-kat (sütiket) használ. Fontos azonban tudni, hogy ezek semmilyen adatot nem tárolnak illetve küldenek az oldal látogatóiról vagy böngészési szokásairól, csak is az oldal használatát segítik. Weboldalunk használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Ha mégsem szeretné akkor az internetböngésző beállításainak megváltoztatásával a sütik küldése letiltható!

Sitemap | Oldaltérkép | Terméktérkép | Bejegyzéstérkép

2022 - 2024 © Vörös Fény Terápia

Szerzői jog 2024 JAKOBSEN BIOHACKING KFT. Minden jog fenntartva.

0
    A KOSÁR TARTALMA
    A kosár jelenleg üres!Vásárlás megkezdése