A vörös és közeli infravörös fény, a vörös fényterápia lehetséges mellékhatásai

A vörös és közeli infravörös fényterápia, RLT, egy mellékhatásoktól mentes úttörő technológia, amely kihasználja a fény bizonyos hullámhosszainak erejét az egész szervezet működésének támogatására.


a vörös ÉS Közeli infravörös fény

Amikor a fehér fényt (például a napfényt) prizma segítségével törjük meg, az különböző színekre válik szét a hullámhosszuk alapján. Ez a folyamat hozza létre a szivárványokat is, ami a vörös, narancssárga, sárga, zöld, kék, indigó és ibolya színeket jelöli.

Ennek a spektrumnak egy kis része, körülbelül 400nm-től 700nm-ig, látható az emberi szem számára.

A látható fény spektrumának felső végén a vörös fény található, amely kissé meghaladja a 600nm-t és körülbelül 700nm-ig terjed. A látható spektrumon túl helyezkedik el a közeli infravörös fény, amely körülbelül 700nm-től kissé több mint 1100nm-ig terjed.

Különösen a vörös és a közeli infravörös hullámhosszaknak vannak csodálatos előnyei a szervezetünkre. Érdekes módon, még ezen a tartományon belül sem tűnik minden vörös és közeli infravörös hullámhossz egyformának. A legtöbb kutatás, amely a vörös fény és a közeli infravörös fény jótékony hatásait vizsgálja, a 630-680nm és 800-880nm szűk tartományokat használja. Az utóbbi időben az 1060 nanométeres NIR fény kiemelkedő eredményeket ígérő hatásait egyre többet vizsgálják a kutatók a mélyszövetek, izmok és ízületek regenerációjának elősegítésére.

Míg a legtöbb más hullámhosszú fény (például az UV, kék, zöld és sárga fény) többnyire nem képes behatolni a testbe és a bőr rétegeiben marad, egyes kuttaók úgy vélik a vörös és a közeli infravörös fény képes mélyen behatolni az emberi testbe néhány mm-től akár több centiméterig.

a vörös fényterápia előnyei testre, bőrre, és tudatra

A vörös fényterápia az egyik leghatékonyabb biohacking eszköz, mely használva a fény természetes tulajdonságait, úgy tűnik segít elérni az ember életében az egyik legfontosabb állapotot: a mindennapi komfortos életérzést, a test jóérzet állapotát. Mikor kipihentek, ellazultak, de egyben frissek, energikusak is vagyunk.

A multi-spektrumos vörös fényterápia átfogó wellness megoldásokat nyújt a testnek, a tudatnak, a bőrnek és a léleknek egyaránt. Kedvez az alvásnak, a hangulatunknak, segíti az éberséget, a szellemi frissességet.

Hozzájárul a mindennapi optimális energiaszint / teljesítmény eléréséhez, társ a stressz levezetésében. Ellensúlyozhatja a kék fény negatív hatásait. Támogatja az ízületek, izmok, szöveteink regenerációját.

Hozzásegít a fiatalos életérzés megéléséhez, és nem utolsó sorban ragyogó bőrt kölcsönöz.

vörös fényterápia lehetséges mellékhatásai

A vörös fényterápia általában biztonságosnak tekinthető, de néhány lehetséges mellékhatás igen ritka esetben a következő lehet:

  1. Enyhe szemfáradtság: A közvetlen szembe jutó fény kellemetlenséget vagy fáradtságot okozhat, ezért ajánlott mindenképpen csukott szemmel alkalmazni, illetve a védőszemüveg viselése.
  2. Átmeneti bőrpír vagy irritáció: Néhány felhasználónál kisebb bőrirritáció vagy bőrpír jelentkezhet a kezelés után.
  3. Fejfájás: Ritka esetekben a felhasználók gyenge fejfájást jelenthetnek fényezés után.
  4. Meglévő állapotok súlyosbodása: Bizonyos bőrbetegségekkel vagy fényérzékenységgel küzdő egyéneknél súlyosbodhatnak a tünetek.Ezért alkalmazás a vörös fényterápiának ez esetben nem ajánlott.

A vörös fényterápia mellékhatásai elsősorban a készülék gyártmányától és típusától függenek. Soha ne vásároljunk olcsó, bizonytalan gyártmányú vörös fényterápiás eszközt a kétes EMF sugárzás, és egyéb minőségi aggályok miatt, amelyek károsak lehetnek az emberi szervezetre. Mindig megbízható cégtől és az európai szabványoknak megfelelő terméket válasszunk.

Professzionális minőségű JakobsenRED vörös fényterápiás lámpáink mellékhatásai, a használati utasítás betartása mellett, általánosságban elmondhatóan nincsenek. EMF kibocsátásuk nullához igen közeli érték. Az egyéni reakciók a panel és a testfelület távolságától, valamint a kezelés hosszától és intenzitásától függően változhatnak. Akárcsak a napsütésre, úgy a vörös fényre is különbözően reagálunk.

Egyénileg kell kitapasztalnunk, mi az optimális idő és távolság számunkra. Főként az érzékeny bőrű egyéneknél javasolt a körültekintő használat: nagyobb távolság a lámpától, rövidebb időtartamú megvilágítások.

A mellékhatások teljesen elkerülhetők, ha az első megvilágításokat napi 3-5 percre korlátozzuk. Majd lassan, napról napra növeljük az időt, akár alkalmanként tíz-húsz percre. A fokozatosságot szem előtt tartva megfigyelhetjük testünk vörös fényre adott reakcióit. A vörös fény alkalmazása hosszú távon, következetesen, rövidebb ideig tartó használat mellett hoz maximális eredményt. A testet egy nap maximum 30 percig érheti vörös fény, ezt az időt is két-három alkalomra szükséges elosztani. Egy megvilágítás során maximum 20 percig ajánlott lámpáinkat alkalmazni.

A Jakobsen Biohacking Kft. által forgalmazott JakobsenRED lámpák világszínvonalon az egyik legmagasabb minőségű vörös fényterápiás termékek közé tartoznak. Globálisan a legújabb spektrumok széles tárházát kínálják az optimális vörösfény-hatás garantált elérése érdekében. 6-7 olyan egyedi hullámhossz-kombinációt tartalmaznak, melyek teljesen egyedülállóak az európai vörösfény-piacon. Ilyen az 1060 nanométeres hullámhossz, ami a 4 NIR fényt használó, 7 hullámhosszú Performance MAX lámpáinkban megtalálható. A 480 nanométeres kékfény-technológia dupla mennyiségű 810 nanométeres fénnyel kombinálva, a 6-7 spektrumos vörös fény élményt nyújtó MAX BIO vörös fényterápiás lámpáink ékessége.

JakobsenRED vörösfény-termékeink abszolút biztonságosnak mondhatók, és megfelelnek az európai CE, LVD és RoHS szabványoknak; mindhárom tanúsítvánnyal rendelkeznek.

a vörös fényterápia megkezdése elött

Kérjük mindig figyelmesen olvassa el , és tartsa be a használati útmutatásokat. A JakobsenRED vörös fényterápiás lámpák alkalkamásához írt ajánlások, kizárólag a JakobsenRED temékekre vonatkoznak. Egyéb gyártású lámpák teljesítménye, ezáltal használata is lényegesen eltérő lehet..

Amennyiben már fenálló egészségügyi problémája van érdemes konzultálni egy egészségügyi szakemberrel a vörös fényterápia megkezdése elött.

A vörös fényterápia semmilyen betegség gyógyítására nem alkalmas. Ne higgyjünk az interneten terjedő különféle csoda hatásoknak!

a vörös fényterápia és egyéb alkalmzások: a kombinált terápiák előnyei

A wellness világában egyre nagyobb figyelmet kap a vörös fényterápia (RLT) hatékonysága. Azonban nem csupán önállóan alkalmazható; számos más terápiával kombinálva is figyelemre méltó eredményeket érhetünk el vele.

Milyen kezelésekkel érdemes kombinálni a vörös fényterápiát, és milyen előnyökkel járhatnak ezek a kombinációk.

1. Vörös Fényterápia és Krio Terápia

A krio terápia, mely extrém hideg hőmérsékleten történő kezelést jelent, hatékony lehet a gyulladás csökkentésében és a fájdalom enyhítésében. Ha ezt vörös fényterápiával kombináljuk, a két alkalmazás szinergikusan hatva fokozhatja a vérkeringést, elősegítheti a gyorsabb regenerációt és csökkentheti a fájdalmat. Ez különösen hasznos lehet sportolóknak és azoknak, akik intenzív fizikai aktivitást végeznek.

2. Fizikoterápia

A fizikoterápia során alkalmazott módszerek kiegészíthetők vörös fényterápiával, ami elősegítheti az ízületek, izmok regenerációját. Kombinált alkalmazásuk lehetővé teszi a páciensek számára, hogy rövidebb idő alatt térjenek vissza mindennapi tevékenységeikhez.

3. Masszázsterápia

A vörös fényterápia és a masszázsterápia kombinálása hozzájárulhat az izomfeszültség oldásához, jó hatással lehet a vérkeringésre, és fokozhatja az általános relaxációt. A masszázs utáni vörös fényterápia hozzájárulhat a mélyebb szövetek regenerációjához, és a kellemetlen érzetek enyhítéséhez.

4. Csontkovács Kezelés

A csontkovácsok gyakran alkalmazzák a vörös fényterápiát gerincbeállítások után. A két kezelés együttműködve segít a pácienseknek abban, hogy gyorsabban visszanyerjék mozgékonyságukat és csökkentsék a diszkomfort érzetet.

5. Akupunktúra

Az akupunktúra és a vörös fényterápia kombinálása fokozhatja mindkét kezelés hatékonyságát. Az akupunktúra segíheti az energiaáramlást és a fájdalomcsillapítást, míg a vörös fényterápia elősegítheti a szövetek regenerációját.

6. Hiperbár Oxigénterápia (HBOT)

A HBOT során a páciensek tiszta oxigént lélegeznek be nyomás alatti környezetben, ami elősegítheti a felépólést, és csökkentheti a gyulladást. A vörös fényterápia hozzáadása tovább segítheti a regenerációs folyamatokat.

7. Edzés és Erősítő Edzés

A sportolók és fitnesz rajongók gyakran használják a vörös fényterápiát edzések előtt vagy után, hogy csökkentsék az izomlázat, fokozzák a teljesítményt és gyorsítsák a regenerációt. A kombinált kezelés segít abban, hogy a sportolók optimális állapotban maradjanak.

8. Arc- és Bőrápolás

A szépség- és bőrápolás területén a vörös fényterápiát gyakran kombinálják mikrodermabrázióval, kémiai hámlasztással és arckezelésekkel, hogy javítsák a bőr állagát, csökkentsék a ráncokat és fokozzák a kollagén termelést.

10. Kognitív és Mentális Egészség Terápiák

A vörös fényterápia potenciálisan javíthatja a kognitív funkciókat és a hangulatot. Kiválóan kiegészítheti a kognitív viselkedésterápiát (CBT) és a mindfulness gyakorlatokat.

A vörös fényterápia és más alternatív terápiák kombinálása átfogóbb megközelítést biztosít a wellness terén, kihasználva minden terápia előnyeit, hogy maximalizálja az eredményeket. Érdemes kipróbálni ezeket a kombinációkat, hogy megtapasztaljuk a szinergikus hatásokat és a fokozott wellbeinget.

 


Ha valamilyen okból nem elégedett a Vörös Fény termékkel?
Semmi gond!
Minden termékre 60 napos pénzvisszafizetési garanciát kínálunk!


 

MIKOR NEM SZABAD HASZNÁLNI A KÉSZÜLÉKET?!

• Akut gyulladásos folyamatok esetén a vörös fény alkalmazása nem ajánlott!

• Terhes nők esetében a fénykezelés csak az orvossal való konzultációt követően végezhető.

• Gyermekeket csak felnőtt felügyelete mellett és az orvossal való konzultációt követően szabad megvilágítani.

• Nem alkalmazható magatehetetlen személyeken, 3 év alatti gyermekeken és hőre érzéketlen személyeken.

• Nem alkalmazható ismeretlen eredetű bőrbetegségek esetén, valamint fájdalomcsillapítók, alkohol vagy kábítószerek szedése után.

 

 

Bármilyen egészségügyi kétely esetén forduljon orvosához!

JakobsenRED-ben számos ismert személyiség bízik,
akik csúcsminőségű wellness megoldásokat keresnek.

TOVÁBBI RÉSZLETEK

BÁRMILYEN FELMERÜLŐ KÉRDÉS ESETÉN
KERESSEN MINKET BIZALOMMAL!

Elérhetőségeink:

Telefonos ügyfélszolgálat - Hétfő-péntek: 9.00-12.00-ig valamint 15.00-18.00 óráig!
Telefon: 00 36 70 572 55 19 | E-mail: info@vorosfeny.hu

 

JAKOBSENRED TERMÉKEK

JakobsenRED csúcs paneljei. Világszinten ritkaság, Európában egyedülállóan 6 hullámhosszal, köztük a 810-es nanométerrel!

TOVÁBB >>

 

Mi alapján válasszak fényterápiás panelt, melyik nekem az ideális?
Tovább olvasok >>


JAKOBSENRED VÖRÖS FÉNY LÁMPÁK

Az oldalon található információk nem szolgálnak diagnózis felállítására, sem a JakobsenRED termékek hatékonyságának bizonyítására, nem helyettesítik az orvossal való személyes konzultációt, sem az orvosi segítségnyújtást. Oldalunk írásai továbbá nem orvosi tanácsként íródtak, sem betegségek megelőzésére – kizárólag a vörös fény hatásainak/ feltételezett hatásainak bemutatása céljából információként szolgál a weboldal tartalma.

 

Vörös Fény Terápia | Motor: WP | Sablon: Netstilus | Kinézet: K@tilla | Tartalom: Jakobsen Anita Jakobsen Biohacking Kft.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldal „cookie”-kat (sütiket) használ. Fontos azonban tudni, hogy ezek semmilyen adatot nem tárolnak illetve küldenek az oldal látogatóiról vagy böngészési szokásairól, csak is az oldal használatát segítik. Weboldalunk használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Ha mégsem szeretné akkor az internetböngésző beállításainak megváltoztatásával a sütik küldése letiltható!

Sitemap | Oldaltérkép | Terméktérkép | Bejegyzéstérkép

2022 - 2024 © Vörös Fény Terápia

Szerzői jog 2024 JAKOBSEN BIOHACKING KFT. Minden jog fenntartva.

0
    A KOSÁR TARTALMA
    A kosár jelenleg üres!Vásárlás megkezdése