A vörös és közeli infravörös fény

a vörös és a közeli infravörös fény előnyei a testre és a tudatra

VÖRÖS FÉNY TERÁPIA ÉS JÓTÉKONY HATÁSAI

A vörös fény napban

A napfény vörös, narancssárga, sárga, zöld és kék fénysugarakat tartalmaz, és mindegyik színnek számos árnyalatát. Ezen színes fénysugarak teljes spektruma együttesen alkotja azt, amit napfénynek nevezünk. A fény bizonyos hullámhosszai, mint a napfényben is megtalálható vörös és az ahhoz közeli infravörös fény segítenek feltölteni szervezetünk, befolyásolják cirkadián ritmusunkat, és javítják hangulatunkat. Egyes kutatók szerint a látható fényspektrum végén található mélyvörös fény jótékony hatással van még a rettegett öregedésre is.

Az infravörös spektrumot határoló vörös fény rendelkezik a legalacsonyabb frekvenciával (lassú hullámok) a vizuális fényspektrumban. Az ultraibolya spektrumot határoló lila és kék fénynek van a legmagasabb frekvenciája (gyors hullámok), ezért több energiát és hőt termel, mint az alacsonyabb frekvenciájú vörös fény.

Napkelte és napnyugta idején különösen ajánlott a napon tartózkodni, konkrétan a napba nézni, ez a “sungazing” gyakorlata. Ilyenkor a Nap alacsonyabban van az égen, a napsugarak ferdén hatolnak be a Föld légkörébe, ilyenkor biztonságos a “napnézés”. Amit ajánlott fokozatosan kezdeni, és 15 fokkal a NAP mellé nézni szemünk megkímélése miatt – hívják fel a figyelmünket egyes kutatók. Tulajdonképpen, ez idő tájt a horizonton alacsonyan Földre érkező sugarak szétszórják a magas frekvenciájú kék fényt, míg az alacsony frekvenciájú vörös fény érintetlen marad. Ekkor látunk több vöröset, és kevesebb kéket. Ilyenkor az ultraibolya (UV) sugarak is elzáródnak, mivel a kék fényhez hasonlóan magasabb frekvenciájúak. Egy tanulmány szerint, amikor az árnyékunk magasabb nálunk, miközben állunk, akkor optimális a vörös és az infravörös fény, ilyenkor védve vagyunk az UV-sugárzástól. ( Dr. John Douillard, DC, CAP)

Napfelkeltekor A napfényben megtalálható vörös fény az általános jólétünkért

A napfelkeltekor gyakorolni a már említett napnézést segít szabályozni a szervezet belső óráját, a cirkadián ritmust, mely számos előnnyel bír szervezetünkre nézve.

Cirkadián ritmus: A napfény visszaállítja a szervezet alvás-ébrenlét ciklusát, javítja az alvás minőségét és a nappali éberséget.

Melatonin szabályozás: A reggeli fény csökkenti a melatonintermelést, így napközben éberebbé válik.

Szerotonin-növelés: A napfény beindítja a szerotonin felszabadulását, javítja a hangulatot és a jó közérzetet.

D-vitamin: A természetes fény segíti a szervezet D-vitamin termelését, amely létfontosságú az immunrendszer és a csontok egészségéhez.

Éberség: A reggeli fény fokozza a kognitív teljesítményt és a fókuszt.

Alvásminták: Szabályozza az alvási mintákat, segítve a jobb éjszakai alvást.

Hangulatjavítás: A reggeli napfény javítja a hangulatot és csökkenti a depressziós tüneteket.

Amennyiben természetes napfény nem áll rendelkezésünkre, a vörös fényterápiás lámpák, ha helyettesíteni nem is tudják a természetes fényt, a fellépő hiányállapotokat képesek lehetnek ellensúlyozni.

Egészen elképesztő az a kutatási adat, mely szerint egy átlagember idejének több mint 90%-át zárt térben tölti anélkül, hogy napfény érné. A Földön szinte minden életnek szüksége van a napfényre számos alapvető funkciójához. Igen nehéz figyelmen kívül hagyni a napfény fontosságát az ember érzelmi és fizikai egészségének szempontjából.

Ennek ellenére a világ lakosságának több mint fele városi környezetben él, zárt irodákban monitorok közt, kék fényben tölti napjának jelentős részét, anélkül, hogy nap érné szervezetét. Majd hazamegy otthona zárt térségébe, ahol tv nézéssel, mobil telefon, vagy számítógép elött további kék fényben tölti hátralévő idejét napjának. Bár környezetbarát, azaz a napban is megtalálható a kék fény, ennek ellenére befolyásolhatja az alvást. A belső óránk a fény színét és hullámhosszát “fordítja le”, hogy eldöntse, milyen napszak van. Napkeltétől napnyugta elöttig a napból érkező élénk (kék fény) fény jelzi, hogy nappal van, és ideje ébren és ébernek lenni. Az este beköszöntével a kék fényt felváltja a napból érkező borostyánszínű és vörös fény. Az ősi időkben, amikor őseink éjszaka tábortüzet gyújtottak, a tűz meleg, vörös fénye ugyanezt a feladatot látta el. Ugyanezt a feladatot látja el, ha lefekvés előtt vörös fénnyel árasztjuk el a szobát – a vörös fény elhiteti az agyunkkal, hogy ideje lefeküdni, alvást idéz elő. A kék fény hiánya azt jelenti, hogy a szervezet ellazul és álmos állapotba kerül.

Késő esti órákban lehetőség szerint kerüljük a kék fényt, felborítja a szervezet biológiai óráját – a cirkadián ritmust, ami az alvás rovására megy. Egyes kutatások szerint hozzájárulhat a rák, a cukorbetegség, a szívbetegségek és az elhízás kialakulásához.

A viszonylag hosszú hullámhosszú fénysugarak kevesebb energiát tartalmaznak, a rövid hullámhosszúak pedig több energiát.

A legrövidebb hullámhosszú (és legnagyobb energiájú) kék fénysugarakat néha kék-ibolya vagy ibolya fénynek nevezik. Ezért a közvetlenül a látható fényspektrumon túli láthatatlan elektromágneses sugarakat ultraibolya (UV) sugárzásnak nevezik. A kék fényt általában a 380 és 500 nanométer közötti látható fényként határozzák meg.

A kék fény mindenhol jelen van a környezetümnkben A JÓ HÍR, HOGY VÖRÖS FÉNNYEL ellensúlyozhatjuk hatását, amennyiben nincs lehetőségünk elegendő időt a napon tölteni. Ha lekéssük a napfelkeltéket JakobsenRED VÖRÖS FÉNY LÁMPÁINK reggeli 10-15 perces használata képes lehet úgy feltölteni, mintha egy egész napot töltöttünk volna egy forró nyári napon a természetes fényben.

Fontos azonban kiemelni hogy vörös fény paneljeink nem helyettesítik a napot. Töltsünk annyi időt a szabadban amennyit csak időnk enged.

A vörös és a közeli infravörös (NIR) fény (610 nm és 900 nm között)

egyik fő tulajdonsága, hogy egyedülálló módon képes mélyebben áthatolni a bőrön, mint a fényspektrum bármely más hullámhossza az UV-tól a közepes, vagy távoli infravörösig.

Az általános állítás szerint a vörös hullámhossz (610 nm – 700 nm) 4-5 milliméterig képes behatolni a bőrszövetbe. Míg a NIR fény (700nm – 900 nm) több centiméter mélyig, elérve a mélyebb szöveteket, izmot is. Milyen mélyre hatol pontosan nem tudni. Legutóbbi kutatások 3.2 centiméterről számolnak be, de találkozni olyan írásokkal is, mely szerint ennél jóval mélyebbre, akár 8-10 cm-re is képes behatolni.

A LED-ekkel működő vörös fényterápia vörös és közeli infravörös (NIR) fényt használ, kombinálva, mely spektrumok a napfényben is megtalálhatók. Testünk vörös fénnyel való megvilágítása nem igényel mást, mint hogy kitegye a bőrét, leüljön vagy álljon JakobsenRED vörös fény panelje előtt, és hagyja, hogy a teste elnyelje a fényt. Ez egyben egy kitűnő alkalom arra, hogy szünetet tartson 10 percre; összpontosítson, felkészítse magát a nap teendőire. Vagy akár késő délután meditáljon, ellazuljon egy megterhelő nap után. Akárhogy is dönt, a vörös fényezés hozzájárulhat a napi rutin kialakításához, melynek fontos szerepe van a testi-lelki jóllétünkben. Mi lehet jobb, ha lemaradunk a napfelkeltéről, mint egy minőségi 5-6 fényhullámhosszt kibocsátó JakobsenRED vörös fény lámpázással indítani a reggelt? Ez a gyakorlat lehetővé teszi, hogy energikusan és kiegyensúlyozottan kezdje a napot. Mivel a Nap is multispektrális, ezért rendkívül fontos, hogy vörös fény lámpánk is minél több fényhullámhosszt használjon az eredményes fényezés érdekében.

Napjainkban elképesztően sok kutatás indul a vörös fény és a közeli infravörös (NIR) fény alkalmazásával kapcsolatosan. Mindennek ellenére a vörös fény hatása, pontos hatásmechanizmusa a mai napig nem teljesen tisztázott kutatói körökben. Él és szabadidő sportolók, tudatos életmódot élő emberek, biohackerek az Egyesült Államokban hosszú évek óta használják a mindennapi kellemes komfortérzet elérésére. Számos internetes oldalon olvashatunk a vörös fény végtelenségig felsorolt jótékony hatásairól a legkülönfélébb állapotokra. Ettől független jó néhány írás nem több, mint szimplán marketing. (zsírégetés, narancsbőr, hajszálerek kezelése, haj újra növesztése)

A vörös fényterápia tulajdonképpen nem más, mint az egyik leghatékonyabb biohacking eszköz,

mely használva a fény természetes tulajdonságait, úgy tűnik segít elérni az ember életébenegyik legfontosabb állapotot: a mindennapi KOMFORTOS ÉLETÉRZÉST, a test jóérzet állapotát. Mikor kipihentek, ellazultak, de egyben frissek, energikusak is vagyunk.

A vörös fény wellness a bőrnek, wellness a léleknek, felemel, ellazít, felfrissít, lendületet ad a mindennapokhoz.

Jót tesz az alvásunknak, a hangulatunknak az ízületeknek, jó az izmainknak, szöveteinknek segít a fiatalos életérzés megélésében.

Valójában a vörös fényezést JakobsenRED prémium kategóriás Európában egyedi multi-hullámhossz kombinációkat kínáló, forradalmi 6/7 fényspektrumos, vörös fény lámpáinkkal, már egy 10-15 perces rutinként egyszerűen beiktathatjuk napjainkba. A vörös fényes üléseket ajánlott a reggeli órákban, éhgyomorra végezni, amikor a szervezetünk még ketózisban van. Érdemes a cukros ételek fogyasztásának kerülése, fényezés után, melyek jelentősen leterhelik a szervezetet, csökkentve energiaszintünket.

Annak ellenére, hogy sok helyen olvashatunk a vörös fény gyulladáscsökkentő hatásáról, cégünk alkalmazását gyulladás, lázas állapotok esetén egyáltalán nem ajánlja.

JakobsenRED vörös fény paneljeinkbe bíznak, és előszeretettel használják professzionális sportolók, ismert életminőség tanácsadók, sőt Több Európa és világbajnokunk is!

Úry Bálint U18-as Junior Alpesi Sí Világbajnok, 21-szeres Magyar Bajnok JakobsenRED vörös fény lámpát használ.

Zsiga Bence Kyokushin Karate Világbajnok, 2-szeres Európa-bajnok, 4-szeres Nemzetközi Bajnok JakobsenRED vörös fény lámpát használ.

Chris Bodo Kanadai Professzionális Jégkorongozó (GYERGYO) JakobsenRED vörös fény lámpát használ.

Balázs Bernadett Olimpiai 6. helyezett , sokszoros magyar bajnok, jelenleg a Dán női torna szövetségi kapitánya is JakobsenRED vörös fény lámpát használ.

 


Ha valamilyen okból nem elégedett a Vörös Fény termékkel?
Semmi gond!
Minden termékre 60 napos pénzvisszafizetési garanciát kínálunk!


 

MIKOR NEM SZABAD HASZNÁLNI A KÉSZÜLÉKET?!

• Akut gyulladásos folyamatok esetén a vörös fény alkalmazása nem ajánlott!

• Terhes nők esetében a fénykezelés csak az orvossal való konzultációt követően végezhető.

• Gyermekeket csak felnőtt felügyelete mellett és az orvossal való konzultációt követően szabad megvilágítani.

• Nem alkalmazható magatehetetlen személyeken, 3 év alatti gyermekeken és hőre érzéketlen személyeken.

• Nem alkalmazható ismeretlen eredetű bőrbetegségek esetén, valamint fájdalomcsillapítók, alkohol vagy kábítószerek szedése után.

 

 

Bármilyen egészségügyi kétely esetén forduljon orvosához!

JakobsenRED-ben számos ismert személyiség bízik,
akik csúcsminőségű wellness megoldásokat keresnek.

TOVÁBBI RÉSZLETEK

BÁRMILYEN FELMERÜLŐ KÉRDÉS ESETÉN
KERESSEN MINKET BIZALOMMAL!

Elérhetőségeink:

Telefonos ügyfélszolgálat - Hétfő-péntek: 9.00-12.00-ig valamint 15.00-18.00 óráig!
Telefon: 00 36 70 572 55 19 | E-mail: info@vorosfeny.hu

 

JAKOBSENRED TERMÉKEK

JakobsenRED csúcs paneljei. Világszinten ritkaság, Európában egyedülállóan 6 hullámhosszal, köztük a 810-es nanométerrel!

TOVÁBB >>

 

Mi alapján válasszak fényterápiás panelt, melyik nekem az ideális?
Tovább olvasok >>


JAKOBSENRED VÖRÖS FÉNY LÁMPÁK

Az oldalon található információk nem szolgálnak diagnózis felállítására, sem a JakobsenRED termékek hatékonyságának bizonyítására, nem helyettesítik az orvossal való személyes konzultációt, sem az orvosi segítségnyújtást. Oldalunk írásai továbbá nem orvosi tanácsként íródtak, sem betegségek megelőzésére – kizárólag a vörös fény hatásainak/ feltételezett hatásainak bemutatása céljából információként szolgál a weboldal tartalma.

 

Vörös Fény Terápia | Motor: WP | Sablon: Netstilus | Kinézet: K@tilla | Tartalom: Jakobsen Anita Jakobsen Biohacking Kft.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldal „cookie”-kat (sütiket) használ. Fontos azonban tudni, hogy ezek semmilyen adatot nem tárolnak illetve küldenek az oldal látogatóiról vagy böngészési szokásairól, csak is az oldal használatát segítik. Weboldalunk használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Ha mégsem szeretné akkor az internetböngésző beállításainak megváltoztatásával a sütik küldése letiltható!

Sitemap | Oldaltérkép | Terméktérkép | Bejegyzéstérkép

2022 - 2024 © Vörös Fény Terápia

Szerzői jog 2024 JAKOBSEN BIOHACKING KFT. Minden jog fenntartva.

0
    A KOSÁR TARTALMA
    A kosár jelenleg üres!Vásárlás megkezdése