worosfeny.hu – infravörös fényterápia

A VÖRÖS FÉNY TERÁPIA POZITÍV HATÁSAI

SEJTENERGIA

A vörös fény terápia, ahogy azt több tanulmány is kimutatta, sejtszinten fejti ki hatását, ami azt jelenti, hogy számos krónikus állapot okát képes kezelni, nem pedig pusztán a tüneteket csökkenti.

A vörös és közeli infravörös fény ezt négy kulcsfontosságú probléma – a mitokondriális diszfunkció, alacsony kollagéntermelés, rossz keringés és krónikus gyulladás – helyreállításával éri el.

Vörös és közeli infravörös fénnyel végzett terápia elsődlegesen a mitokondriumok működésének hatékonyságát fokozza. A mitokondriumok a sejtek erőművei, amelyek ATP (adenozin-trifoszfát) formájában termelnek energiát.

Szinte minden krónikus betegség esetén kimutatható a gyenge mitokondriális funkció. Amennyiben a mitokondriumok működése helyreáll, akkor a szervezetünk is optimálisan kezd újra működni, tele lesz energiával, és nagyobb eséllyel veszi fel a harcot a betegségekkel.

A vörös fény terápia sejtszinten fejti ki hatását

Ajánljuk figyelmébe! – Tudományos publikációk a témában >>

worosfeny.hu – infravörös fényterápia

GYULLADÁSCSÖKKENTÉS ÉS A gYULLADÁSEREDETŰ BETEGSÉGEK LEKÜZDÉSE ÉS FÁJDALOM CSÖKKENTÉSE infravörös fényterápia

A vörös fény terápia egyik legfigyelemreméltóbb, legszembetűnőbb hatása a gyulladáscsökkentés. Csökkenti a krónikus fájdalmak tüneteit, az ízületi merevséget, az ízületi fájdalmat. Ezt úgy éri el, hogy modulálja a gyulladásos folyamatokat, csökkentve a progyulladásos citokinek számát, a gyulladáscsökkentő citokinek számát pedig növeli. Emellett a fájdalmat okozó, gyulladt terület vérkeringését fokozza; serkenti a gyógyulást és a javító mechanizmusokat.

Továbbá csökkenti az izomgörcsöket és fokozza a véráramlást. Enyhíti az autoimmun betegségekkel, gerincvelő- és agyi traumás sérülésekkel kapcsolatos tüneteket. Jótékonyan hat krónikus nyakfájdalom, térdfájdalom, fibromialgia, derékfájdalom, krónikus könyök-, csukló- és ujjfájdalom, krónikus ízületi betegségek, keresztcsontízületi fájdalom, ínhüvelygyulladás és miofaszciális fájdalom esetén is.

A vörös fény terápia egyik legfigyelemreméltóbb, legszembetűnőbb hatása a gyulladáscsökkentés.

A gyulladás általános csökkentése, különösen fontos a traumás sérülések, a tüdőbetegségek és az agyi betegségek esetében is. A krónikus gyulladást tulajdonképpen a legtöbb krónikus betegség – a depressziótól a krónikus fáradtságon és az Alzheimer-kóron át a szklerózis multiplexig – egyik fő okozójának tartják.

Napjainkban egyre több öregedéssel foglalkozó tudós beszél az inflammaging fogalmáról, amely alatt tulajdonképpen gyulladásos öregedést kell érteni; a krónikus, alacsony fokú gyulladás felgyorsítja az öregedési folyamatot. A gyulladás az időseknél mind a megbetegedések, mind a halálozás szempontjából igen jelentős kockázati tényező, mivel a legtöbb, ha nem az összes, korral összefüggő betegségnek van gyulladásos patogenezise.

Ajánljuk figyelmébe! – Gyulladáscsökkentés, fájdalomcsökkentés / Gyulladás eredetű betegségek leküzdése >>

worosfeny.hu – infravörös fényterápia

(forrás: Chronic inflammation (inflammaging) and its potential contribution to age-associated diseases, PubMed [nih.gov]).

KOLLAGÉNSZINTÉZIS NÖVELÉSE (bőr, haj, köröm)

A vörös és közeli infravörös fénnyel végzett terápia segít növelni a kollagénszintézist, a kollagén sűrűséget a szervezetben.

Egy kutatás kimutatta, hogy ez a terápia 31%-kal növeli a kollagéntermelést.

Ennek köszönhetően egy igen hatékony módszer a bőr fiatalítására, a ráncok csökkentésére és a finom vonalak mélységének mérséklésére. A kollagén fontos továbbá a hajunk, az ízületeink, az inak és más kötőszövetek számára is, elősegíti egészségüket.

Egy harvardi professzor, dr. Michael Hamblin PhD-doktor kutatási eredményei arra utalnak, hogy a vörös fény terápia megállítja a hajhullást, hozzájárul a haj növekedéséhez, a bőröregedés visszafordításához, eredményesen kezelhetők vele különböző bőrbetegségek, mint az akne vagy a herpesz, továbbá jelentősen felgyorsítja a sebgyógyulást is.

infravörös fényterápia - A vörös és közeli infravörös fénnyel végzett terápia (vörös fény terápia) segít növelni a kollagénszintézist, a kollagén sűrűséget a szervezetben.

Ajánljuk figyelmébe! – Kollagén szintézis növelése >>

worosfeny.hu – infravörös fényterápia

REGENERÁCIÓ ÉS TELJESÍTMÉNY (nem csak) SPORTOLÓKNAK infravörös fényterápia

A vörös fény terápia igen népszerű az élsportolók és szabadidő-sportolók körében, mivel serkenti a szervezet természetes öngyógyító folyamatait, amelyek fontos szerepet játszanak mind az izmok egészségében, regenerálódásában, mind a sportteljesítményben. A vörös fény terápia a véráramlás és a sejtregeneráció fokozása révén felgyorsítja a regenerációs folyamatokat edzés után, valamint az edzések előtt alkalmazva növeli a sportolók erőnlétét.

A legújabb klinikai tanulmányok kimutatták, hogy a vörös és közeli infravörös fénnyel végzett terápia elősegíti az izmok helyreállítását, fokozza a sportteljesítményt, és felgyorsítja az edzést vagy sérülést követő regenerálódási folyamatot. Ezeken kívül segíti a szervezetet az izomnövekedés és a zsírégetés tekintetében is.

Kutatások azt is kimutatták, hogy a vörös és közeli infravörös fény segít megelőzni az öregedéssel járó izomvesztést.

A fényterápiás készülékből származó vörös és közeli infravörös hullámhosszok, mint már tudjuk, a mitokondriumok stimulálásával érik el szervezetre gyakorolt sokrétű pozitív hatásukat. Az izomzatra azért van különösen jó hatással, mivel az izomszövetben több mitokondrium található, mint bárhol máshol a testben, tekintve, hogy az izmok felelősek mindenféle mozgás végrehajtásáért.

Az izomerő és a jó állóképesség minden nagy teljesítményű sportoló számára elengedhetetlen. Minél nagyobb az izmok állóképessége, annál hosszabb ideig képes a sportoló edzeni, annál hosszabb ideig tud csúcsformában teljesíteni anélkül, hogy elfáradna, kimerülne.

A vörös fény terápia igen népszerű az élsportolók és szabadidő-sportolók körében

Az izomfáradtság gyakran akkor jelentkezik, amikor intenzíven edzünk.

Idővel a szervezetben felhalmozódott méreganyagok miatt fáradttá válunk, és fájdalmat, gyengeséget és görcsöket tapasztalunk. A vörös fény terápia kiválóan kezeli az izomfáradtságot, javítva az oxigénellátást, a tápanyagszállítást, a méreganyagok eltávolítását és a sejtgyógyulást.

A megfelelő regenerálódás minden nagy teljesítményű sportoló számára rendkívül fontos. Ha túlságosan megerőltetjük a testünket, fájdalmat, merevséget és egyéb problémákat tapasztalunk. A vörös fény és a közeli infravörös fény támogatja a testünk regenerálódási képességét, lerövidíti a regenerálódási időt, ellenállóbbak leszünk, ahogy a test több energiához jut ATP formájában. Így rövidebb leállási időre lesz szükségünk, kevesebb fájdalmat, kevesebb merevséget tapasztalunk, tehát csak nyerhetünk.

A vörös és infravörös fény serkenti a kalóriaégetést. A sejtek növekedése és gyógyulása energiát igényel, és a magasabb aktivitási szint azt jelenti, hogy a sejteknek több energiára van szükségük. Ez fokozza a zsírégetést a testmozgás hatására.

Ajánljuk figyelmébe! – Regeneráció és teljesítmény >>

worosfeny.hu – infravörös fényterápia

MENTÁLIS ÉS KOGNITÍV AGYI FUNKCIÓ

Hangulatzavarok, depresszió, szorongás, stresszkezelés

Régóta használnak különböző fényterápiákat – azok hatásossága miatt – a szezonális affektív zavar és a depresszió kezelésére. Ennek okán több vizsgálat készült vagy zajlik jelenleg is a vörös és közeli infravörös fénnyel végzett terápia hatásosságáról a depresszió és szorongásos zavarok kezelése kapcsán. Az egyik legújabb tanulmányban a kutatók arra a megállapításra jutottak, hogy ezek a terápiák nagyon ígéretes kezelésnek bizonyulnak még a bipoláris zavar és traumás agysérülés esetében is.

Úgy tűnik, hogy a depresszióban szenvedőknél rendellenes a véráramlás és a keringés az agy homloklebenyében. Ha abból indulunk ki, hogy a vörös és közeli infravörös fénnyel végzett terápia javítja a vérkeringést és a véráramlást az agyban, akkor magától értetődő, hogy valóban nagyon hasznos lehet a depresszió és más hangulatzavarok kezelésében. Mindemellett a vörös fény terápiát alkalmazók körében a korán jelentkező hatások közé tartozik a kognitív teljesítmény javulása és az eredményesebb stresszkezelés.

infravörös fényterápia

Memória, figyelem, összpontosítás

Egy másik tanulmányban a kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a vörös és közeli infravörös fénnyel végzett terápia jelentősen javítja a fiatal felnőttek neurokognitív funkcióit, mint például a figyelem tartós fenntartását és a rövid távú memória működését, míg a jelentős memóriazavarral küzdő idősebbek memóriája is hatékonyabb lett. Ugyan további kutatások elvégzése szükséges, de a fentiek fényében a vörös fény terápia ígéretes kezelést jelenthet az Alzheimer-kórban szenvedő betegek számára.

Az agy egészségének javítása, az Alzheimer-kór és a Parkinson-kór progressziójának lassítása

A vörös és közeli infravörös fénnyel végzett terápia jelentős hatást gyakorol az idegrendszer mindenféle betegségére és állapotára, a traumás agysérüléstől a perifériás idegsérülésen át a fájdalmas diabéteszes neuropátiáig. Feltételezhetően lassítja az Alzheimer-kór és a Parkinson-kór progresszióját, hozzájárulhat e kondíciók visszafordításához, tehát elősegítheti e betegségek késleltetését vagy eluralkodásának megállítását, amennyiben elég korán elkezdik a terápiát. További kutatások elvégzésére van szükség e területen.

Ajánljuk figyelmébe! – Mentális és kognitiv funkció >>

worosfeny.hu – infravörös fényterápia

EGÉSZSÉG ÉS ÉLETTARTAM – infravörös fényterápia

A vörös és közeli infravörös fénnyel végzett terápia talán legfontosabb hatása a testünk és agyunk hosszú távú egészségének fenntartása. Ez a fajta fény célzottan erősíti a sejtek energiagyárait – a mitokondriumokat –, ami közvetlenül befolyásolja az adott sejt élettartamát és azt, hogy milyen gyorsan öregszünk. Tudományosan bizonyított, hogy a vörös fény terápiával megsegített biohacking (önmagunkból a legjobbat kihozni minden téren) gyakorlata pozitívan hat a szervezetre sejtszinten: a vörös fény terápia a tünetek kezelése helyett a probléma gyökerének megszüntetésére összpontosít, miközben javítja az egyén általános közérzetét.

Kutatások azt mutatják, hogy az emberi szervezet pozitívan reagál a vörös fény terápiás panelek által kibocsátott vörös és közeli infravörös fény 600 és 900 nm közötti hullámhosszára. Ezek a hullámhosszok áthatolnak a bőrön, és serkentik az ATP-termelést a sejt mitokondriumaiban. Ennek eredményeképpen a sérült sejtek megfiatalodnak, és új sejtek termelődnek, felgyorsítva a szervezet gyógyulási folyamatát.

infravörös fényterápia

Ajánljuk figyelmébe! – Egészség és élettartam >>

worosfeny.hu – infravörös fényterápia

ALVÁS ÉS CIRKADIÁN RITMUS

Testünk biológiai folyamatai a cirkadián ritmusnak nevezett huszonnégy órás napszaki ritmus szerint ismétlődnek; e biológiai óra szabályozza az alvás-ébrenlét ritmusunkat egy huszonnégy órás cikluson belül. A cirkadián ritmus optimalizálása és az alvási ciklus javítása érdekében összhangba kell kerülnie a természetes alvási ritmussal, így csökkentve az alvási inerciát, az álmatlanságot és más alvászavarokat.

A pihentető alvás, egyáltalán a gyors elalvás érdekében kerülni kell az esti órákban, kimondottan lefekvés előtt a mesterséges kék fényt, mert annak hatására csökken a melatonin felszabadulása. A melatonin egy hormon, amelyet elsősorban a tobozmirigy bocsát ki éjszaka, és a kutatók szerint fontos szerepet játszik az alvás-ébrenlét ciklus szabályozásában.

A fotobiomodulációs, vagyis a vörös fény terápiás kezelés elvégzésére az ideális napszak a reggel, ébredés után, mivel a készülék olyan fényspektrumot bocsát ki, amely a napfelkeltét „imitálja” harmincezer lux fényintenzitással (egy felhős napon alig néhány száz lux van otthon napfelkelte után). Ez a cirkadián ritmus reggeli visszaállítását eredményezi, amitől energikusak leszünk, és jelentősen nő a teljesítményünk. Számos tanulmány kimutatta, hogy a vörösfény-terápia megemeli a melatonin szintet, így javul az alvás minősége.

infravörös fényterápia

Ajánljuk figyelmébe! – Alvás és cirkadián ritmus >>

worosfeny.hu – infravörös fényterápia

HORMONÁLIS OPTIMALIZÁLÁS – infravörös fényterápia

A hormonális egyensúlyhiány gyakori probléma, különösen a nők esetében. Ennek számos oka lehet, legtöbbször a túl sok stresszre vezethető vissza, de kiváltó ok lehet még az alváshiány vagy a nem megfelelő táplálkozás is. A felborult hormonháztartás igen komoly és kellemetlen tünetekkel járhat – a bőrproblémáktól a hangulatingadozásokon át a hőhullámokig –; hajhullást, csökkent libidót, hüvelyszárazságot és még sok más egyéb problémát okoz. A hormonális egyensúly helyreállításában nagy segítség lehet a vörös fény terápia. Attól függetlenül, hogy a hormonműködésre gyakorolt hatását vizsgáló kutatások még mindig a kezdeti szakaszban vannak, már készült néhány releváns és igen optimista hangvételű tanulmány az eredményességéről.

Különösen a női termékenység és a pajzsmirigy tekintetében bizonyult hatékonynak a vörös és közeli infravörös fény alkalmazása; pajzsmirigyproblémák esetén a fényt a nyakra irányítva, naponta tíz-tizenöt perces kezelések elvégzése javasolt.

A hormonok olyan kémiai hírvivők, amelyek a szervezetben zajló összes folyamatot irányítják annak érdekében, hogy a test szervei optimálisan működjenek. A hormonháztartás egyensúlyhiánya számos egészségügyi problémához vezethet, többek között depresszióhoz, súlygyarapodáshoz, meddőséghez stb. A vörös fény terápia képes szabályozni ezeket a hormonokat, és javítja működésüket.

infravörös fényterápia

Termékenység

A vörös és közeli infravörös fénnyel végzett terápia hatékony segítség lehet mind a férfiak, mind a nők számára termékenységi problémák felmerülése esetén. Japánban a vörös fény terápia a meddő nők 22,3%-ánál eredményezett terhességet, 50,1%-uknál pedig sikeres élveszülést.

Forrás: Ohshiro, T. (2012). Personal Overview of the Application of red and near-infrared light in Severely Infertile Japanese Females. Laser Therapy, 21(2): 97–103.


Tesztoszteron

A férfiaknál a vörös fény serkenti a tesztoszteron termeléséért felelős Leydig-sejtek energiatermelését. Feltehetőleg Leydig-sejtek fokozott energiatermelése segít a tesztoszterontermelés természetes növelésében és a tesztoszteronszint helyreállításában.

Az ok, amiért a vörös fény terápia a fent említett, egymástól gyökeresen eltérő állapotok mindegyikére jótékony hatással lehet, az az egyszerű tény, hogy a test minden élő szerve és sejtje a sejtmitokondriumok által termelt energiától függ. Így, mivel a vörös és közeli infravörös fénnyel végzett terápia a mitokondriális energiatermelést fokozza, lényegében a test szinte minden sejttípusának sejtfolyamatait és sejtegészségét javíthatja.

Forrás: Ary Whitten, Red Light Therapy

Ajánljuk figyelmébe! – Hormonális optimalizálás >>

worosfeny.hu – infravörös fényterápia

Egészen elképesztő az a kutatási adat, mely szerint egy átlagember idejének több mint 90%-át zárt térben tölti anélkül, hogy napfény érné! Vörös fény terápia – vital.hu

TUDJA ÖN,

HOGY A VÖRÖS FÉNY TERÁPIÁT MINDIG TELJESEN MEZTELENÜL KELL ALKALMAZNI!?

Ahogy a ruházatunk is megakadályozza, hogy az UV-fény behatoljon a bőrünkbe, úgy blokkolja a vörös és a közeli infravörös fényt is, azaz teljesen hatástalan lesz a kezelés.

FONTOS INFORMÁCIÓK!

• A MITO LIGHT® fénytermékek CE, RoHS és FCC tanúsítvánnyal rendelkeznek, de nem orvostechnikai eszközök.

• A webolodalon közölt információk nem a MITO LIGHT® termékek hatékonyságának bizonyítására szolgálnak diagnózisfelállitásban, kezelésében vagy megelőzésében.

• A termékek nem helyettesítik az orvossal való személyes konzultációt, és nem használhatók orvosi segítségnyújtás eszközeként.

• A bemutatott információk hasznosak a lehetséges funkciók szemléltetésére, de nem szolgálnak orvosi tanácsadásként.

• Az egyéni eredmények eltérőek lehetnek.

MIKOR NEM SZABAD HASZNÁLNI A KÉSZÜLÉKET?!

 
• Akut gyulladásos folyamatok esetén a fénykezelés csak orvossal való konzultációt követően végezhető el.

• Terhes nők esetében a fénykezelés csak az orvossal való konzultációt követően végezhető.

• Gyermekeket csak felnőtt felügyelete mellett és az orvossal való konzultációt követően szabad megvilágítani.

• Nem alkalmazható magatehetetlen személyeken, 3 év alatti gyermekeken és hőre érzéketlen személyeken.

• Nem alkalmazható (bőrbetegek), fájdalomcsillapítók, alkohol vagy kábítószerek szedése után.

 

 

Bármilyen egészségügyi kétely esetén forduljon orvosához!


Bármilyen okból nem elégedett a MITO LIGHT® termékkel?
Semmi gond!
Minden termékre 30 napos pénzvisszafizetési garanciát kínálunk.

30 NAPOS VISSZAVÁSÁRLÁSI GARANCIA!


 

MI AZ A VÖRÖS FÉNY TERÁPIA?

A vörös fény terápia egy tudományosan megalapozott, biztonságos, természetes kezelési módszer, melyet a NASA kutatói fejlesztettek ki. A LED által kibocsátott fényt, sejtszintű gyógyulást (főként a sejt energiatermelő részecskéjére, a mitokondriumra hatva) idéz elő, így különböző egészségügyi problémák esetén hatékonyan alkalmazható...

Tovább »

Tudja Ön mi a különbség?

Vásárlás elött mindenképpen javasoljuk, hogy ismerje meg a két termékcsoport közötti különbségeket...

Tovább »

 

MITO LIGHT® GENERATION 2.0

Kedvezményes árfekvésű lámpáink

A MITO LIGHT® 2.0 generációs lámpák nagyon hatékony eszközök a vörös fény terápiához. Nagy teljesítményű LED-eket használ kettős chipes technológiával és villogásmentes meghajtókkal. Legfőbb előnye a 3.0 generációval szemben az alacsonyabb ár.

TOVÁBB >>

 

MITO LIGHT® GENERATION 3.0

Új továbbfejlesztett lámpáink

Az új MITO LIGHT® 3.0 generáció lámpái a legigényesebbek számára készültek. Az újdonságok közé tartozik az időzítő funkció, a továbbfejlesztett LED technológia, az új fényspektrum 4 hullámhosszal, valamint az erősebb besugárzás nagyobb távolságból is, valamint a nagyobb méret, az új luxus kialakítás és a nagyobb számú LED.

TOVÁBB >>

 

TARTOZÉKOK

Új termék!

Többfunkciós állványok tökéletes megoldás fizioterapeuták vagy masszőrök számára, vagy az otthoni panelekhez.

TOVÁBB >>

Vörös Fény Terápia | Motor: WP | Sablon: Netstilus | Kinézet: K@tilla | Tartalom: Jakobsen Anita kizárólagos magyarországi forgalmazó

Ez az oldal a MITO LIGHT kizárólagos magyarországi forgalmazójának weboldala | Vörös Fény Terápia Adatkezelési tájékoztató Vörös Fény Terápia sejtregeneráció, gyulladás csökkentés

Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldal „cookie”-kat (sütiket) használ. Fontos azonban tudni, hogy ezek semmilyen adatot nem tárolnak illetve küldenek az oldal látogatóiról vagy böngészési szokásairól, csak is az oldal használatát segítik. Weboldalunk használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Ha mégsem szeretné akkor az internetböngésző beállításainak megváltoztatásával a sütik küldése letiltható!

Sitemap | Oldaltérkép | Terméktérkép | Bejegyzéstérkép

2022 - 2023 © Vörös Fény Terápia