Gyakran felmerülő kérdések

Az alábbiakban a legtöbb alkalommal felmerül kérdésekre adunk választ.
Természetesen bármilyen egyéb kérdés merül fel önben (amire itt még nem látja a választ) akkor várjuk megkeresését.

A Vörös Fény terápiát mindig teljesen meztelenül kell alkalmazni!

Ahogy a ruha megakadályozza, hogy az UV-fény behatoljon a bőrünkbe, úgy blokkolja a vörös és a közeli infravörös fényt is-azaz teljesen hatástalan lesz a kezelés.


Vásárlás utáni garancia

60 napos pénzvisszafizetési garancia jár minden termékünkre!

Bármilyen okból nem elégedett a JakobsenRED termékeinkkel, 60 napig visszaküldheti, amennyiben sérülésmentes, kifogástalan állapotban van készüléke, az eredeti csomagolásban-pénzét visszatérítjük.


Túl lehet adagolni a fény terápiát?

Igen, abszolút! Itt tipikusan érvényesül a „kevesebb többet ér” elve. Ugyanis a fotobiomodulációban létezik az úgynevezett „kétfázisú dózisválasz”. Ez azt jelenti, hogy a túl alacsony dózisú fény nem hat eléggé, az ideális dózis maximális hatást fejt ki, a túl magas dózis pedig ismét elveszíti a pozitív hatást. Ezért javasoljuk, hogy kövesse az ajánlásainkat:

Az összes JakobsenRED panelünk esetén: 15 – 30 cm-es távolságra legyen a lámpától a megvilágítani kívánt felület, 10 – 20 perces megvilágítás ajánlott.

Kezdetben pár 5 perces legyen a fényezés a maximális távolságból, majd fokozatosan lehet emelni a dózist, amennyiben jól esik.

Ideálisan 15 cm-ről 15 perc egy ülés.

Akut esetekben ( pl fájó izület) közelebbről, 10 cm-ről használjuk 5-10 percig a lámpánk.

Ezenkívül, fontos megjegyezni, hogy mindenki másképp reagálhat a vörös fényre, csakúgy, mint a napsugárra, ezért figyelnie kell egyéni reakciókat, és a terápia távolságát vagy idejét az igényeinek megfelelően igy beállítani.

Annak ellenére, hogy klinikai kutatások nem számoltak be a vörös fény terápia mellékhatásairól, ha nem a szervezetünknek megfelelő ideig vagy távolságból használjuk a panelt, előfordulhat ingerlékenység, akár fejfájás is-főként a napra érzékeny egyének esetén.


Melyik napszakban használjuk a vörös fény terápiát?

A vörös fény terápia a nap bármely szakaszában alkalmazható, ugyanakkor reggel a legideálisabb használni, mikor szervezetünk még ketózisban van, ilyenkor a leghatékonyabb fényezés. Esti órákban pont ezen hatása miatt nem ajánlatos a vörös fénnyel közvetlen megvilágítani magunk-főként alvás probléma esetén.

A szobában ellenben este is bekapcsolhatjuk a vörös fény panelünk. Messzebbről, oldalról vagy a hátunk mögül jöjjön a fény-kiemelkedően nyugtató hatású, és ezen formában elősegítheti a nyugodt alvást is – akárcsak a lemenő napfény.

Amennyiben mégis konkrét kezelésre szeretnénk alkalmazni a lámpát, győződjünk meg róla, hogy a vörös fény nem irányul a szemre, akkor sem, ha csukva van, és körülbelül 2-3 órával lefekvés előtt, csak a láthatatlan NIR spektrumot használjuk.


A RED és NIR spektrumot együtt vagy külön-külön kell használni?

Mindkettőt együtt használjuk, hiszen igy a leghatékonyabb a fényezés, ugyanis a két fény szinergikusan hat egymásra: a rövidebb fényspektrumokat felerősítik a hosszabbak! Azonban külön-külön is lehet őket használni. Az esti ülések során jobb a NIR láthatatlan spektrumot használni, amelynek nincs stimuláló hatása.


Szükséges-e ismételni a kezeléseket? Milyen gyakorisággal használjuk a LED-es panelünk?

Az egy alkalmas, vagy ritka vörös fény terápiás ülés, a panelek működési mechanizmusánál fogva nem hoznak eredményt. A lámpa rendszeres használata által fogjuk elérni a kívánt hatást. Ez az idő szervezeteként változó, annak leterheltsége függvényében. 24 órától akár 4 hónapig is eltarthat ez a folyamat. Majd ezt elérve fenn kell tartani ezt az állapotot, ezért rendszeres megvilágítás szükséges-heti 3-6 nap. Ajánlatos egy héten egy nap szünetet hagyni.


Használhatják-e a gyermekek a vörös fényterápiát?

A gyermekek 3 éves kor felett használhatják paneljeinket kizárólag szoros szülői felügyelet mellet, védőszemüveggel! Sokkal elővigyázatosabban kell használni a paneleket gyermekek esetén – csak úgy, ahogy a nyári napsütéskor is jobban odafigyelünk rájuk- mindamellett, hogy a vörös fény terápia nem bocsát ki UV sugárzást.

Mindig használja a mellékelt védőszemüveget gyermekénél. Kezdetben 2-3 perces fényezést ajánlunk, 50 cm-es távolságból az első hetekben. Majd figyelve gyermeke reakcióját emelhetjük az időt 5-8 percre, illetve csökkenthetjük a távolságot, ideálisan 30 cm-re. Minél nagyobb a testtől való távolság, annál hosszabb ideig kell használni a fényt, nagyobb a megvilágított terület ez esetben. Kisebb távolságnál rövidebb ideig tartson a kezelés nagyobb a lámpa fénysűrűsége, teljesítménysűrűsége, minél közelebb vagyunk a panelhez.


Miért fontos a vörös fény lámpánk teljesítménysűrűsége?

A teljesítménysűrűség egy adott területen átáramló és a sejtek számára felszívódásra
rendelkezésre álló fotonok száma. Mértékegysége a mW/cm2.

Minél nagyobb egy vörös fény lámpa teljesítménysűrűsége, annál mélyebbre tudja a fény fotonokat bevinni a szervezetbe vörös fény panelje. Csak így érünk el igazi eredményeket a megvilágítás során. Amennyiben ez az érték kicsi, a fény megtörik, vagy elhajlik behatoláskor-azaz nem tud mélyen a szervezetbe hatolni.

( Jóval 100 mW/cm2 15 cm feletti értéket keressünk )

A JakobsenRED összes lámpája hatalmas teljesítménysűrűséggel rendelkezik. (132-189 mw/cm2)


Biztonságosak a Jakobsenred vörös fényű készülékek?

Biztonságosságukat az FDA és CE, EMC RoHS tanúsítványok garantálják, amelyekkel termékeink rendelkeznek. Minden eszközünkre három év garanciát vállalunk, és 60 napos pénzvisszafizetési garanciát is biztosítunk. A vörös és közeli infravörös fényt használó LED technológia biztonságos, amit több ezer tudományos tanulmány bizonyít. Készülékeink nem bocsátanak ki potenciálisan káros UV-sugárzást sem túlzott hőt.


Hogyan működik a 60 napos pénzvisszafizetési garancia?

Ha bármilyen okból kifolyólag nem elégedett a vörös fény készülékével, visszaküldheti nekünk 60 napon belül eredti dobozában, amennyiben a panelje sértetlen. Minden JakobsenRED termékre 60 napos próbaidőszakot biztosítunk. Részletes információkat a Reklamációk és visszaküldések oldalon talál.


Mennyi idő után érezhető a vörös fény terápia hatása?

Tulajdonképpen, nincsenek igazán ilyen irányú egyértelmű megfigyelések. Általánosan elmondható, hogy ha egészségesek vagyunk, rövid időn belül fogjuk tapasztalni a teljesítményünk, a hangulatunk, az energiaszintünk, továbbá a stresszkezelés és az alvásminőség terén is a változást; kitartó alkalmazás esetén. Heti négy-öt tizenöt perces lámpázás ajánlott a kezdetben. Majd akár minden nap is használható a lámpa igény szerint, heti egy nap szünet beiktatásával. A kívánt hatást elérve, elég heti háromszor fenntartó kezelésként alkalmazni a vörös fényt – igazán egyéni preferencia kérdése.

Amennyiben nem találta meg a választ kérdésére, kérem forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségünk valamelyikén.

Az eredményes kezelés érdekében:

1. A vörös fény terápiás kezeléseket ajánlott heti 3-6 alkalommal végezni. 

Amennyiben nem használja a készüléket az ajánlott rendszerességgel, nem fogja érezni a lehetséges előnyeit, jótékony hatásait.

2. Soha ne viseljen ruhát, sminket kezeléskor!

Ahogy a ruhák megakadályozzák, hogy az UV-fény behatoljon a bőrébe, úgy blokkolják a vörös és a közeli infravörös fényt is. Aki pedig sminket visel, vegye figyelembe, hogy sok alapozó tartalmaz SPF-et. Ha az Öné igen, akkor érdemes megfontolni a vörös fény terápia alkalmazását reggel, mielőtt sminkel, illetve arctisztítás után.

2. Vörös fény lámpájától tartott távolság betartása. 

Ugyan arra vonatkozóan irányelvek, hogy milyen messze helyezkedjen el vörös fény lámpájától, még nem tökéletesen kiforrottak. Egyéni tapasztalatra, próbálkozásra lesz szükség, kinek milyen távolságból végzett kezelés esik jól, hoz eredményt. Minden esetben tartsa be a kezelési úzmutatóban leírt tanácsokat, alkalmazást! És az ajánlott távolsági sávban próbálja meg kitapasztalni az Önnek megfelelő távolságot! Általánosságban elmondható, hogy az optimális közérzet eléréséhez 20-30 cm közötti távolságra ajánlott ülni a lámpától, akut esetek ( fájó ízület, meghúzódott váll) megvilágítására 10-15 cm a javasolt.

Fontos: Minél közelebb megy a lámpához egyenes arányban csökkentse a kezelési időt!

4. Kezelési idő betartása: se túl rövid, se túl hosszú ne legyen a megvilágítás. 

Az általános szabály az, hogy amennyiben már hozzászokott szervezete a vörös fényhez , kitapasztalta a távolságot a megvilágítások 10-20 perc között mozogjanak. De ezzel is lehet játszani. Elvégre minden test más és más, és a maga módján reagál a vörös fényre. Valószínűleg nem fog eredményeket látni, ha minden kezelést csak 5 percig végez- azonban időnként csak ennyi időnk van, akkor az 5 perc mindenképpen jobb, mint a semmi.

Ami a hosszabb üléseket illeti, talán kísértésbe eshetünk, hogy megpróbáljunk több percet belezsúfolni egy alkalommal, hogy jobban hasson a lámpa-ami a lehető legrosszabb, amit telhetünk. Mivel nemcsak csökkenti a vörös fény hatékonyságát, de megterhelő lehet szervezetünknek. Csakúgy, mint a túlzott napozás. Mindig tartsuk be a használati útmutatóban ajánlott, az Ön által megvásárolt hatásfokú lámpára vonatkozó megajánlott alkalmazási időtartamot. Mindig a lassú, fokozatos hozzászoktatás az ajánlott: ideálisan 3-5 perc az első használatokkor..

5. Ügyeljen a fényterápiás eszköz beállítására: vörös, közeli vörösfény együttes alkalmazása ajánlott a maximális hatás érdekében.

A vörös fénynek és a közeli infravörös (NIR) fénynek különböző funkciói vannak. Egyes kutatók szerint a vörös fény hatékony lehet bőrproblémák, hajnövekedés és sebgyógyulás esetén. Míg a NIR, közeli infravörös fény, viszont mélyebbre hatolhat, és főként olyan állapotokra használják, mint a fájdalomcsillapítás, az izmok regenerálódása, a szellemi frissesség, stresszkezelés, alvás, csak hogy  néhányat említsünk.

A Jakobsen Biohacking Kft által forgalmazott vörös fény terápiás lámpák három beállítással rendelkeznek: vörös fény, közeli infravörös fény és a két fény együttes használata. Az egyikről a másikra a mód „M” vagy a NIR/RED gombbal válthat. A kezelés megkezdése előtt győződjön meg róla, hogy a megfelelő üzemmódban van beállítva a lámpa, A kettős fénymód használata a javasolt, mivel a vörös és közeli infravörös fény szinergikusan hatnak egymásra-ezáltal a leghatékonyabbak együttesen alkalmazva.

Figyelem!
Úgy tűnhet bekapcsolásakor, mintha a készülék fényeinek fele nem működne. Ne aggódjon, ez normális. Ez a NIR, közeli infravörös, fény mely, nem része a látható fényspektrumnak, így szabad szemmel nem látható.

6. Maradjon jól hidratált-fogyasszon sok vizet kezelés előtt / után. 

7. Figyeljen a készülék méretére vásárláskor: elegendő nagyságú legyen a kiválasztott panel az általunk kívánt probléma kezelésére.

Lokális kezelésre elegendő egy kisebb lámpa, míg az igazi vörös fény élmény megtapasztalásához minél nagyobb panel vásárlása ajánlott. Panelek, melyek elégséges testterület befedésére képesek-fejtől csípőig. Érdemes kiemelni, hogy 30 fokos szögben szórják JakobsenRED termékeink a fény fotonokat. Ami azt jelenti, hogy nem csak a panel mérete területén éri a fény testünket, hanem mind fel / le, illetve oldalirányba is 30 fokos szögben világítja meg a testét..

A Jakobsen Biohacking Kft Európában egyedülállóan 5 fényhullámhosszal működő, különböző méretű és színvonalú, teljesítményű vörös fény terápiás paneleket kínál, annak érdekében, hogy a különböző igényeket és költségvetéseket ki tudjuk elégíteni. Phoenix MAX luxus kivitelű paneljeink óriási teljesítménysűrűséggel, rendkívül magas minőségű LED-eket használva, színes LCD kijelzővel-állítható fényerősséggel, fény választási lehetőséggel, távirányítóval készültek.

https://vorosfeny.hu/voros-feny-terapia-2/a-voros-feny-terapia-pozitiv-hatasai/

Vörös fény terápiás panelek vásárlásával kapcsolatos kérdése van? Elérhetőségeink >>

BÁRMILYEN FELMERÜLŐ KÉRDÉS ESETÉN
KERESSEN MINKET BIZALOMMAL!

Elérhetőségeink:

Telefonos ügyfélszolgálat - Hétfő-péntek: 9.00-12.00-ig valamint 15.00-18.00 óráig!
Telefon: 06 70 572 55 19 | E-mail: info@vorosfeny.hu

 

JAKOBSENRED PHOENIX TERMÉKEK

Vörös Fény terápia plusz

JakobsenRED csúcs paneljei. Világszinten ritkaság, Európában egyedülállóan 5 hullámhosszal, köztük a 810-es nanométerrel!

TOVÁBB >>

 

JAKOBSENRED VÖRÖS FÉNY LÁMPÁK

JAKOBSENRED vörös fény súcs panelek

Az oldalon található információk nem szolgálnak diagnózis felállítására, sem a JakobsenRED termékek hatékonyságának bizonyítására, nem helyettesítik az orvossal való személyes konzultációt, sem az orvosi segítségnyújtást. Oldalunk írásai továbbá nem orvosi tanácsként íródtak, sem betegségek megelőzésére – kizárólag a vörös fény hatásainak/ feltételezett hatásainak bemutatása céljából információként szolgál a weboldal tartalma.

 

TARTOZÉKOK

Kiegészítő termékek

Többfunkciós állványok tökéletes megoldás fizioterapeuták vagy masszőrök számára, vagy az otthoni panelekhez.

 

Vörös Fény Terápia | Motor: WP | Sablon: Netstilus | Kinézet: K@tilla | Tartalom: Jakobsen Anita kizárólagos magyarországi forgalmazó

Ez az oldal a MITO LIGHT kizárólagos magyarországi forgalmazójának weboldala | Vörös Fény Terápia Adatkezelési tájékoztató Vörös Fény Terápia sejtregeneráció, gyulladás csökkentés

Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldal „cookie”-kat (sütiket) használ. Fontos azonban tudni, hogy ezek semmilyen adatot nem tárolnak illetve küldenek az oldal látogatóiról vagy böngészési szokásairól, csak is az oldal használatát segítik. Weboldalunk használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Ha mégsem szeretné akkor az internetböngésző beállításainak megváltoztatásával a sütik küldése letiltható!

Sitemap | Oldaltérkép | Terméktérkép | Bejegyzéstérkép

2022 - 2023 © Vörös Fény Terápia

0
    A KOSÁR TARTALMA
    A kosár jelenleg üres!Vásárlás megkezdése